Service Calculatoare, Laptop-uri și Tablete Timișoara

Diferența dintre un calculator bun și un calculator “de top”.

Mulți văd, puțini înțeleg. E ușor să știi cum se așează componentele pe placa de bază și să le cuplezi la sursa de alimentare. Mai greu este să înțelegi principiile de funcționare și răcire ale unui sistem. Și mai greu este să pătrunzi în “creierul” lui și să scoți ce este mai bun din el.

“Cable management-ul”

este un pas important pe parcursul etapei de asamblare a unui sistem. Aceasta presupune instalarea de componente și echipamente necesare pentru a fixa riguros cablurile (de date, alimentare, etc) ce conectează diversele componente și subansamble ale sistemului.

Managementul cablurilor are un scop dublu: de susținere a cablurilor în timpul rutării, precum și de a face mai ușoara gestionarea ulterioară a cablurilor. Ordonarea riguroasă a cablurilor duce la o îmbunătățire semnificativă a randamentului sistemului de răcire dintr-un calculator, având ca rezultat mărirea duratei de viața a ansamblului.

Serviciul de cable management se poate extinde de la sistemul de calcul la întreg biroul, însemnând optimizarea tuturor cablurilor: de alimentare cu energie electrică, telefonie, rețea etc.

 

S_OS_OR_IMG_0538aa

Optimizarea răcirii

reprezintă eficientizarea procesului de eliminare a căldurii generate de un sistem de calcul. Deoarece componentele sistemului produc cantitați mari de căldură în timpul funcționării, aceasta trebuie sa se disipe cât mai repede, pentru a păstra aceste componente în parametrii normali de funcționare, asigurând fiabilitatea și siguranța întregului ansamblu.

Supraîncălzirea componentelor (procesor, chipset, placă grafică, hard disk, etc), poate duce la scăderea performanței, reduce durata de viața, și generează probleme care se manifestă prin blocarea sistemului, restartare sau diverse alte erori.

Astfel, prin optimizarea sistemului de răcire, se reduce zgomotul generat, comparativ cu metodele tradiționale/tipice de răcire, și se asigură o funcționare stabilă și fiabilă chiar și în cazul unui regim de lucru intensiv, pe perioade îndelungate.

 

S_OS_M_c3

Modding

este o expresie derivată din verbul “a modifica”. Modding-ul se referă la actul de a modifica o componentă hardware sau software, sau orice altceva, pentru a îndeplini o funcție ce nu a fost concepută inițial de către proiectant. Astfel, poate fi aplicat pentru overclocking-ul calculatoarelor cu scopul de a crește parametrii la care funcționează componentele.

Modding-ul de carcase este, de asemenea, o activitate populară pentru mulți împătimiți ai computerului. Acesta implică personalizarea unui șasiu de calculator cu efect estetic (panouri transparente, sistem de iluminare, cabluri colorate sau reactive UV, etc.) sau modificări în vederea integrării de componente cu efect de creștere a performanței: sisteme de răcire performante (pe aer, apa, cu schimbare de fază etc.), cabluri, ventilatoare, sisteme de prindere.

 

S_OS_OvC_overclocking_1

“Overclocking-ul”

reprezintă procedeul prin care o componentă hardware de calculator este forțată să funcționeze la parametrii mai ridicați decât cei specificați de producător. Componentele cel mai des supuse procesului de overclocking sunt microprocesorul, memoria RAM și placa grafică.

Scopul este de a obține performanțe mărite, fără ca acest lucru să ducă la instabilitatea sistemului, avându-se astfel în vedere și optimizarea sistemului de răcire. Acest procedeu poate conduce la economii financiare, nefiind necesară achiziționarea unei componente mai rapidă, dar mai scumpă.

Menționăm că overclocking-ul necesită răbdare, precum și cunoștințe avansate de hardware și testare, motiv pentru care recomandăm a fi efectuat doar de persoane avizate.

Înainte de a completa o cerere de ofertă te rugăm să citești cu atenție secțiunile "Cum comand?" și "Termenii și condiții".